tisdag 3 april 2012

Betongsockeln klar!

I ett par helger har vi slitit med att bygga form till betongsockeln. Lite hjälp fick vi av en betongbil som fyllde och av LSE som kom med grus till insidan och gångarna.

Bara till att bygga formen gick det åt 200 meter regel och 11 osb-skivor. Sen har den försetts med invändig armering och olja på varenda cm samt lite silikon i skarvarna.


Betongen som kommer från en bil man beställer har en helt annan fart än om man blandar och häller i själv. Formen höll nästan helt, men med lite extra bräder som fick sättas fast under tiden och en del skopande för hand så blev det rätt bra till slut. Nu kommer vi till nästa spännande fas, kommer formen släppa från betongen?


Ett dygn efter gjutningen gav vi oss ut för att skriva loss formen. Jag hann inte ens ut innan Kent hade fått loss första kortsidan. Alla delar bara lossnade när vi skruvade ut skruvarna. Nåja, vi fick bända med kofoten ibland för att reglarna hade kilat fast i varandra av trycket. Men hela formen var borta på ett par timmar så nu har vi en sockel!



Efter detta lämnade vi återigen arbetet i händerna på LSE som fick komma och lägga isolering i grunden och även utanför sockeln. Vad gör man inte för att få ett tropiskt klimat i växthuset? Lite grus på det och nu ser det riktigt trevligt ut. Men, men fortfarande är allt arbete vi gjort sånt som inte kommer synas sen för vi jobbar fortfarande under marknivån. Nästa steg är att bygga mur och den kommer synas! Det blir påskhelgens nöje. De två trälådorna inne i växthuset är just nu tomma, men ska fyllas med jord så vi kan plantera vinrankorna där. Man kommer ju inte vara jättesugen på att gräva ur 60 cm grus sen så det är värt att förbereda lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar